Зв’язок з випускниками

Терехов Ростислав


Лаборант відділу акустичної і мікрохвильової спектроскопії Інституту радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України,
випускник бакалаврату 2023 року.


   Я закінчив бакалаврат у ХАІ за спеціальністю «Біомедична інженерія» влітку 2023 року. На даний момент здобуваю освітній ступінь магістра на тій же кафедрі. Згадуючи свої студентські роки не можу стримати посмішку, так як будучи студентом ХАІ я отримав немало позитивних емоцій і приємних спогадів.
Окрім навчання дисциплінам в університеті, я почав наукову діяльність у інституті радіофізики ім. Усикова, і вже через рік став одним зі співавторів тез для міжнародної наукової конференції ISC Performance 2022, брав участь у творчих конкурсах на ювілей ХАІ і також переміг у турнірі з шахів серед студентів.
Професіоналізм та постійна підтримка викладачів дозволили мені набути знань та навичок, які допомагають мені вирішувати поставлені задачі у моїй діяльності.
Кафедра 502 – це потужна наукова підготовка спеціалістів, яке досягається високою кваліфікацією викладачів та працівників кафедри.
Хочу висловити подяку Кулішу Сергію Миколайовичу за його безмірну допомогу у моїй науковій діяльності, а також за успішний захист навчального ступеня бакалавра.
Також висловлюю подяку усім викладачам кафедри 502 за їх внесок у формування мене як спеціаліста.


Васильєва Анастасія


Лаборант наукового підрозділу Інституту радіофізики та електроніки ім. О.Я. Усикова НАН України, випускниця бакалаврату 2023 року.


  Я вступила до ХАІ у вересні 2020 року. Оскільки ХАІ вважається високорейтинговим університетом у галузі біоінженерії в поєднанні з розташуванням в місті Харків, де я хотіла навчатися та продовжувати жити, я обрала саме цей університет. Щиро дякую кафедрі радіоелектронних та біомедичних комп’ютеризованих засобів і технологій за унікальну можливість навчатися та здобувати високоякісну освіту. Час, проведений тут, був дійсно незабутнім і корисним для мого професійного розвитку. Величезна подяка за надані глибокі теоретичні знання та практичні навички в галузі біомедичної інженерії. Сьогодні, завдяки отриманій освіті, я впевнено впроваджую ці знання у своїй професійній діяльності та розширюю горизонти своєї кар’єри. На даний час я працюю лаборантом наукового підрозділу університету ім.О.Я.Усікова, у відділі акустичної та електромагнітної спектроскопії. Ми займаємось розробкою метаматеріалів які можуть бути використані в медицині, електроніці та мікроелектромеханічних системах та ін., а також продовжую своє навчання на магістратурі.

Окремо хочу виділити подяку викладачам за їх величезний внесок у мою освіту. Вони створюють стимулююче навчальне середовище, де студенти можуть розвивати свій потенціал та вдосконалювати свої навички. Багато викладачів також надають консультації в зручний час поза аудиторією, надаючи додаткову допомогу, та підтримку студентам. Вони підтримують наукові дослідження та проекти, що розширюють горизонти знань


Місроп’ян Євгенія


Заступник генерального директора з медсестринства лікувально-діагностичного центру пластичної хірургії та косметології “Milner-Medical”, випускниця 2020 року


   Хочу висловити щиру подяку кафедрі за можливість навчання та здобуття якісної освіти.

   Зокрема, я отримала ґрунтовні теоретичні знання та практичні навики в галузі біомедичної інженерії. І сьогодні вдало застосовую їх в своїй професійній діяльності.

   З великою вдячністю згадую також і свого наукового  керівника  магістерської роботи – Висоцьку Олену Володимирівну, яка допомогла мені з вибором теми, надала багато професійних рекомендацій, щодо написання роботи, а також за підтримку протягом написання та під час захисту дипломної роботи.


Іванова Єлізавета


Fronted-розробник компанії NIX Solutions, випускниця 2020 року


   Я закінчила кафедру Біомедична інженерія за спеціальністю «Біомедична інформатика та радіоелектроніка» наприкінці 2020 року. Я з теплотою і радістю згадую свої студентські роки, бо це був один із найяскравіших періодів у житті.

   Окрім вивчення технічних дисциплін, я перебувала у студентському клубі, брала участь у творчих конкурсах і також займалася у спортивних секціях університету.

   Після навчання в університеті я пройшла на навчання до IT компанії NIX Solutions і вже 1,5 року працюю fronted-розробником на проекті Toshiba.

   Я дуже вдячна кафедрі та викладачам за квиток у світ IT, за людей яких я зустріла в університеті і тепер вони є частиною мого життя.


Родіна Світлана


Старший асистент студії естетичної стоматології, випускниця 2022 року

   Навчання в ХАІ залишиться однією з найяскравіших сторінок в моєму житті! Відмінні умови для отримання знань, високий професійний рівень викладачів та безліч можливостей для самореалізації як всередині вузу, так і за його межами. ХАІ – це місце з видатними традиціями і багаторічною історією!

   Кафедра радіоелектронних та біомедичних комп’ютеризованих засобів та технологій дає широкий спектр знань, які можна застосувати  як в повсякденному так і в професійному плані. Викладачі кафедри з розумінням ставились до студентів, давали поради та рекомендації щодо навчання, роботи та практики. 

   Хочеться щиро подякувати викладачам кафедри за 4 роки бакалаврату, які назавжди залишаться у мене в пам’яті. 

   Вони пройшли як одну мить завдяки чудовому викладацькому складу, який протягом усього навчання підтримував та надихав на нові звершення.


Каленіченко Маргарита


Випускниця 2022 року


   Я навчалася на факультеті радіоелектроніки, комп’ютерних систем та інфокомунікацій за спеціальністю 163 «Біомедична інженерія». Закінчила її рік тому, а здається що тільки вчора я подавала документи.

   Студентське життя в ХАІ – щось неймовірне! Такі концерти, вечірки, як в ХАІ нема ніде! Попри велику кількість гарних спогадів, ХАІ ще дало велику кількість знань, практики та навичків і саме тому, після закінчення бакалавра я вступила до магістратури за тією ж самою спеціальністю. Велика подяка всім викладачам 502 кафедри! Кожен з викладачів провів титанічну роботу, щоб навчити нас і кожен з них залишив частку себе у кожному.


Мушкет Анастасія Вікторівна


Дизайнер IT компанії DataArt, випускниця 2021 року

   Я, Мушкет Анастасія Вікторівна, закінчила Національний аерокосмічний університет імені М.Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут” у грудні 2021 року, щиро вдячна університету за усі роки навчання, за високий професіоналізм викладачів та можливість отримання якісної освіти на високому рівні. Висловлюю подяку, ректору, декану та завідувачам кафедри, усім викладачам, які робили усе для того щоб навчання було якісним та ефективним.
   Студентські роки у ХАІ були і будуть незабутні, уся команда університету робила усе можливе і неможливе, для того щоб об’єднати студентів та привити любов до навчання. Різноманітні заходи які були організовані командою найкращого університету, були неймовірні.
   За період навчання я познайомилась з багатьма друзями, з якими дружу і по сьогодні, познайомилась з багатьма відомими людьми, університет дав мені міцний фундамент для моєї професійної діяльності, допоміг мені розвинутись та вдосконалитись.
   Велике дякую канд. техн. наук Олійнику В’ячеславу Миколайовичу, з яким я успішно захистила навчальний ступінь магістра, дякую за Ваш професіоналізм, за якісну та цікаву подачу матеріалу, за підтримку. Висловлюю велику вдячність за мотивацію і натхнення до саморозвитку декану факультету радіоелектроніки, комп’ютерних систем та інфокомунікацій канд. техн. наук Одокієнко Олексію Володимировичу, та завідувачу кафедри радіоелектронних та біомедичних комп’ютеризованих засобів і технологій д.т.н. Висоцькій Олені Володимирівні.
   Щиро дякую ректору НАУ ХАІ д.т.н Нечипоруку Миколі Васильовичу який створив комфортні умови праці в університеті та усі можливості для надання студентам якісної освіти.


Маменчук Ольга Олександрівна


випускниця ступеня бакалавра 2022 року

   Я, Маменчук Ольга Олександрівна, закінчила ступінь бакалавра у Національному аерокосмічному університеті імені М.Є. Жуковського ″Харківський авіаційний інститут″ у червні 2022 року, хочу подякувати ректора нашого університету, декана та завідувача кафедри, усьому викладацькому складу за якісне навчання, підтримку та допомогу у нашому студентському шляху.

   Велике дякую канд. тех. наук, доценту на кафедрі 502 Страшненко Ганні Миколаївні, з якою я успішно захистила свою кваліфікаційну роботу ступеня бакалавра. З якими б труднощами в роботі я не стикалась, яких би помилок я не допускалась, Ганна Миколаївна завжди давала пораду та підтримку, допомагала доповнити роботу цікавим матеріалом.

   Було дуже приємно попрацювати з таким висококваліфікованим викладачем. Це була дуже плідна праця з якою ми впорались.


Борщ Анастасія Андріївна


Випускниця 2022 року

   Хочу подякувати всій кафедрі радіоелектронних та біомедичних комп’ютеризованих засобів і технологій за отримані знання, за підтримку та допомогу.
   Завдяки нашим викладачам інформація подавалася у зрозумілому вигляді, було цікаво, деякі предмети назавжди запам’ятаються. Сесія це саме страшне для студента, але тільки не в нас, тому що викладачі завжди йдуть на зустріч та допомагають, підказують.
   Хочу висловити велику подяку к.т.н, доценту Олійнику В.М. за те, що під час написання двох дипломів дуже допомагав, завжди був на зв’язку та навіть в самі важкі часи навчання підтримував, надавав мотивації і не давав відступити.
   Також хочу подякувати к.т.н., проф. Бабакову М.Ф., к.т.н., проф. Кулішу С.М., к.т.н., проф. Олійнику В.П. та завідувачці кафедри д.т.н, проф. Висоцькій О.В. за проведені предмети, вирішення будь яких питань, підтримку та віру, за довгий, насичений, іноді нелегкий шлях у навчанні.
   Всім рекомендую вступати в ХАІ на факультет Радіоелектроніки, комп’ютерних систем та інфокомунікацій!


Ростислав Машкін


Інженер з ремонту та обслуговування медичного обладнання та комп’ютерної техніки медичного центру «Офтальміка», випускник 2022 року

   Я випускник кафедри радіоелектронних та біомедичних комп’ютеризованих засобів та технологій (502) Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського “ХАІ”.

   Дуже вдячний за ті знання та досвід, які отримав під час навчання в ХАІ.

   Професійна, насичена організація навчального процесу і постійна підтримка викладачів дозволили отримати ті знання та навички, які допомагають мені сьогодні вирішувати проблеми та приймати правильні рішення в складних професійних задачах. ХАІ – це не тільки потужна наукова база, висококваліфікований склад викладачів, а це дуже крутий старт для формування себе, як людини з великими амбіціями, які будуть досягнені.